2010. június 20., vasárnap



Karácsonyi svéd süteménykülönlegesség

Pepperkakor


Hozzávalók: 


55 dkb liszt
3O dkg margarin
2 db tojás sárgája
1O dkg porcukor vagy darált barna cukor
1O dkg méz
1/2 evőkanál szegfűszeg
1/2 evőkanál fahéj
1/2 kiskanál szerecsendió
1/2 kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütűpor
4 dkg kakaó


Elkészítés: 


A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 18O-2OO celsius fokon 5-6 percig sütjük. Kihülés után tálalhatjuk. 

Jó étvágyat!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése